Heb je wel eens gehoord van de Miracle Morning routine? Dat is een vaste routine die je elke ochtend doet, waardoor jij de eerste selfcare momenten als vroeg in je dag heb gedaan. Bij voldoende energie is de vroege ochtendroutine heel waardevol. Maar wanneer je als werkende moeder al overspannen of burnout bent, dan is juist een goede avondroutine een must!

Jouw miracle morning routine kan bestaan uit douchen, een paar bladzijden lezen, plannen, schrijven in een journal, mediteren, yoga of sporten. Zodat je uitgerust en vol focus aan je dag begint en de belangrijkste dingen voor jouw persoonlijke ontwikkeling al hebt gedaan. Een goede ochtendroutine zorgt voor rust in je hoofd en in je dag.

De avondroutine zou kunnen bestaan uit lezen, douchen of in bad gaan, wandelen, mediteren, schrijven in een dagboek/journal. De avondroutine heeft als doel je klaar te maken voor je slaap. Wanneer je veel stress hebt dan duurt het een tijd voordat jouw lichaam tot rust komt. Een goede avondroutine zorgt ervoor dat je ontspannen in bed komt. Waardoor de kans op voldoende diepe slaap veel groter is. Waardoor je beter hersteld.

Zeker wanneer je al veel stressklachten hebt raad ik je aan om een goed naar je patronen en routines te kijken. Het hebben van een routine kost je namelijk veel minder energie. Je hoeft minder te denken en alleen maar te handelen.

In de workshop Stress Less van dit voorjaar hebben we ook naar patronen en routines gekeken. Na de uitleg over stress, je lijf en de nodige selfcare hebben we besproken welke patronen ervoor zorgen dat je niet genoeg hersteld. Op basis hiervan heeft iedereen een moodboard gemaakt om nieuwe patronen en routines te ontwikkelen. Ook hier kwam bij sommigen de miracle morning en vooral een rustige opbouw van de avond naar voren. Iedereen ging met focus en een helder doel naar huis.

De groep vond het zo waardevol dat ze komend jaar weer bij elkaar willen komen, met aanvullende onderwerpen. Om te bespreken hoe het iedereen is afgegaan met hun doelen en weer nieuwe stappen te zetten.

Wil je dit najaar aansluiten bij een nieuwe groep? Ik heb weer plek voor 5 dames! Stuur dan een mail naar info@evaacoaching.nl en dan nodig ik je uit voor de datumprikker. Dan plannen we een ochtend waarop iedereen kan. No worries, je zit nergens aan vast. Wanneer er een datum is geprikt zal ik het ticket in de webshop zetten en kan je zelf je ticket kopen.

Ik ben benieuwd, heb jij een vaste avond- of ochtendroutine. Of misschien zelfs wel een miracle morning routine? Zou je me hieronder willen vertellen hoe het jouw bevalt en waarom je het aan andere vrouwen zou willen aanraden?