Ik ben net als jou als het neerkomt op stoppen of ‘nog even doorgaan’. Maar toen ik vorige week verkouden werd, met hoofdpijn en verhoging dacht ik….oei! Misschien maar even tijd om te stoppen en een coronatest te laten doen. De klachten namen echter al snel af, maar ik moest nog een paar dagen wachten op het doen van de test, en de uitslag. Ugh.. Gelukkig was die negatief.

Ondertussen moest ik 2 workshops afzeggen en sessies telefonisch doen. En dat voelt vervelend als ‘jij de oorzaak bent’. Zou het een ander overkomen heb je vaak veel empathie, en zeg je “geen probleem joh..!” Ben je het zelf, dan zijn we vaak wat strenger voor onszelf. Ja toch?

Nu kreeg ik zelf een interessant inzicht doordat ik een aantal dagen thuis moest blijven vanwege die test. Ik had al mijn goede aangeleerde gewoontes aan elkaar gelinkt!
Sinds een half jaar, ben ik anders gaan eten, meer gaan wandelen en heb ik een andere avondroutine gemaakt. Maar nu het wandelen wegviel kreeg ik het ineens ook veel moeilijker met de rest van mijn routines. Jeetje, ik moest het opeens weer op  doorzettingsvermogen gaan doen. En daar heb ik niet zoveel van 🤣

Nieuw ‘gezond gedrag’ aanleren is een uitdaging. En om dit volhouden is lastig, omdat we liever gaan voor korte termijn plezier en voldoening, dan op de lange termijn. Dus er een gewoonte van maken, net zoals het poetsen van je tanden, is heel belangrijk.

En snel opmerken dat het niet meer gaat ook.

Het zal je verbazen dat het vaak maar om 1 seconde weerstand gaat. Als je in die seconden toch de keuze maakt om ‘iets’ te doen, dan gaat de rest daarna vanzelf.

Welke goede gewoontes heb jij de afgelopen maanden laten verwateren en wil je graag weer oppakken? Welke kleine stap heb je daar elke keer voor nodig om de boel weer aan te slingeren?

Ik ben heel benieuwd. Laat je mij het hieronder weten? Ik denk graag met je mee en zal reageren met wat tips!

Wil jij weer die rust ervaren in je hoofd én lijf?

Meld je dan aan voor mijn wekelijkse ontspan-tips per mail en ontvang ook mijn ebook 'van altijd 'AAN' naar rust en balans'.

Het is gelukt, je ontvangt het ebook in je mailbox (check ook even je spam).