Stel je voor…

5

dat je lijf weer kan ontspannen

5

dat je minder emotioneel bent

5

dat je voluit kunt ademen

5

dat je weer heerlijk slaapt

5

dat die vervelende hartkloppingen verleden tijd zijn

5

dat je goed slaapt

5

dat je je energiek, optimistisch en positief voelt

5

dat je hoofd weer ‘normaal’ functioneert

5

dat je straks weer  volop de moeder en vrouw bent die je wilt zijn (je 2.0 versie!)

Samen gaan we dit bereiken!

Meld je aan voor het ‘uit je burnout’ coachtraject.

Burnout zijn is heftig. Je hebt de afgelopen maanden (misschien wel jaren?) roofbouw gepleegd op je lichaam. Dat wil zeggen dat je lichaam veel te hard heeft moeten werken en te weinig tijd heeft gekregen om te herstellen. Daardoor is het nu ‘neurohormonaal ontregelt‘. Je hormoonafgifte functioneert niet meer goed, met veel nare klachten als gevolg.

Je bent de afgelopen tijd zo sterk geweest, hebt een tandje bijgezet om het vol te houden. En ineens stopt je lijf ermee. Die eigenschappen waar je misschien heel trots op bent zoals je wilskracht en je doorzettingsvermogen hebben ervoor gezorgd dat je door bent gegaan terwijl je lijf niet meer kon.

Het wordt tijd om het anders te gaan doen. Om te gaan leren luisteren naar je lichaam en te gaan ontspannen wanneer het nodig is.

Maar nu eerst is het tijd voor rust en herstel. Met de juiste begeleiding kan je binnen 1 tot 2 jaar (ja dit is geen typfout) van je klachten af zijn.

Hoe gaan we te werk?

All inclusieve traject

Het ‘uit je burnout’ traject bestaat uit 10 individuele coaching sessies van een uur. Hierin gaan we concreet en effectief aan de slag met jouw herstel.

We starten altijd met een gratis ontstressgesprek. Voorafgaand aan de dit gesprek ontvang je een vragenlijst. Op basis van de uitkomst van het ontstressgesprek en de vragenlijst stellen we vast of je overspannen of burned-out bent. Dan kunnen we inschatten welk traject bij je past. Je ontvangt een verslag van mij dat je, als je verzuimd van je werk, ook kan meenemen naar je bedrijfsarts.

 

Het traject is inclusief:

  • 10 sessies (kan ook online)
  • Beveiligde e-coaching omgeving
  • Werkmap met informatie en ondersteunende opdrachten.
  • Cognitieve gedragstherapie (anders leren denken, met als gevolg anders handelen)

De investering voor dit traject is 1250 euro.

 

De eerste fase van het traject is vooral gericht op herstellen. Je stresssysteem is ontregeld en het is belangrijk dat je leert ontspannen en op te laden.
In de tweede fase ga je rustig aan actiever bezig en leer je technieken om goed te herstellen na activiteiten.

De derde fase is gericht op re-integratie en op het aanleren van belangrijke vaardigheden die je nodig hebt om niet weer in een overspanning te komen. Denk aan assertiviteit en nee kunnen zeggen.

Stop met doorgaan!

Het is je niet gelukt om zelf gas terug te nemen. Met goed begeleiding voel jij je binnenkort weer een stuk beter. Ik help je graag!

Nog vragen of twijfels?

Ik wil er wel wat aan doen, maar heb met kinderen geen tijd om te rusten

Jij kan je leven zo inrichten als je zelf wilt. Jij bent hierin leidend; niet je werk, man of kinderen. Het is belangrijk om dit te snappen. Als jij denkt dat het niet mogelijk is om het rustiger aan te doen of om taken uit te besteden, dan is er weerstand tegen het uitbesteden van je taken of het nemen van rust. Dit kan komen door angst om iets uit handen te geven. Misschien komt het door perfectionisme (angst om te falen) of zit je gewoon in een comfortzone. Ik haal je hier direct uit tijdens de eerste paar sessies. Vaak gaat je man of partner in een van de eerste sessies mee en dan maken we een plan van aanpak om jou zoveel mogelijk vrij te plannen van taken en werk. Omdat jouw herstel een gezamenlijk ‘project’ wordt van jullie als gezin zal je zien dat er ineens veel mogelijk is. Ook als jij je niet ziek meldt van je werk, zal je zien dat er in overleg met je werkgever veel mogelijk is om (tijdelijk) minder te werken en zo te werken aan je herstel. I’ve got your back!

Ik vind een traject te duur

Investeren in jezelf is iets wat veel mensen moeilijk vinden. Je zou het liefst omrekenen hoeveel iets per uur kost en of dat het waard is. Maar een stresscoachtraject is een investering die je zo ontzettend veel op gaat leveren, dat het bijna niet in geld uit te drukken is. Laat staan in kosten per uur. Daarom doe ik dat ook niet. Je koopt bij mij resultaat: de terugkeer van rust in je leven. Dat je als gezond mens weer kan genieten van elke dag. Dat je weer de moeder kan zijn die je wilt zijn. Weer met rust, geduld en begrip voor je kinderen kan zorgen. Je een voorbeeld kan zijn, zodat je kinderen leren dat het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen. Zoiets waardevols kent geen prijs. Bovendien is het mogelijk om jouw werkgever te laten meebetalen. Vaak vergoeden ze zelfs het gehele traject. Een zieke werknemer kost al snel 250 euro per dag! Dit is dan ook een reden dat werkgevers vaak bereid zijn om mee te betalen aan een stresscoachtraject.

Druk zijn past gewoon bij mij

Soms lijkt het zo dat je het prettig vindt om altijd maar bezig en druk te zijn. Je voelt je gewenst en nodig. Dit kan een belangrijke waarde voor je zijn die je graag nastreeft. Echter heeft dit ook een keerzijde. Wanneer je niet genoeg rust of herstelt van al je activiteiten, ontstaan er ontregelingen in de huishouding van je stresshormonen. Met als gevolg dat je dus juist niet meer kan doen wat je belangrijk vindt. In een stresscoachtraject is het niet het doel om je persoonlijk te veranderen. Er is namelijk niks mis met hard werken. Je leert hoe je in jouw leven en met jouw persoonlijkheid herstelmomenten leert inbouwen, zodat je nog jaren op deze manier kan doorgaan.

Ik ben al een bij een coach/psycholoog geweest, daar had ik niks aan

Elke coach en psycholoog is anders. We hebben allemaal een andere manier van werken. Wat een belangrijke voorspeller is van een succesvol coachtraject is de klik tussen coach en klant. Hier hebben we de eerste sessie veel oog voor en dit bespreken we ook nadrukkelijk. Verder is mijn manier van werken anders dan die van de gemiddelde coach, omdat ik werk met een wetenschappelijk onderbouwde methode. Deze methode past vrijwel bij iedere klant, wanneer die mijn advies serieus opvolgt. Mocht de methode bij jou niet aanslaan, dan is er waarschijnlijk meer aan de hand en zal ik je doorsturen naar je huisarts.