Gemiddeld beoordelen klanten de coaching met een 9,0!

Lees hieronder hun ervaringen.

“Evelien bleek voor mij een hele fijne coach!

Ik voelde me begrepen en kreeg al heel snel en gedoseerd, ontzettend veel handvatten waardoor ik weer grip kreeg op het drukke leven.”

Jolien, moeder en werkt 24 uur en spoeddiensten. 

Als overijverige, perfectionistische en positieve moeder van 3 jonge kinderen die een postmasterstudie net had afgerond en een baan had met (te) veel verantwoordelijkheden, kwam ik in het najaar van 2019 thuis te zitten met een burn-out.

Helemaal in het begin van mijn burn-out dacht ik, als Orthopedagoog ga ik dit natuurlijk zelf wel even oplossen. Maar niets bleek minder waar, hoe meer ik las en onderzoek deed hoe duidelijker het mij werd dat ik hier hulp bij nodig had.

Doordat Evelien doormiddel van de CSR methode werkt en ik in heel mijn lijf ervaarde dat dit ook de manier was om voor mij uit mijn burn-out te komen ben ik bij haar hulp gaan zoeken.

Ik heb het traject bij haar ervaren als één grote spiegel (de spiegel die ik nodig had en zelf nooit had kunnen zijn). Door deze spiegel heb ik uiteindelijk kunnen erkennen wat er aan de hand was, kon ik zien wat ik hierin zelf kon doen en heb ik ook mijn mooie kanten en kwaliteiten herontdekt.

Vooral de manier waarop Evelien vol respect naar mij bleef kijken, mij volgde in mijn tempo en ook de vragen stelde die ik eigenlijk niet wilde horen hebben mij erg geholpen. Ik was zonder Evelien niet zo snel weer opgekrabbeld als dat ik nu heb gedaan. Als je ook een “spiegel” zoekt die echt kennis van zaken heeft en daarnaast ook een mooi mens is dan ben je bij Evelien zeker aan het juiste adres.

Esther

Orthopedagoog

Welke twijfels had je van tevoren

Van verschillende kanten werd mij duidelijk dat ik de hulp van een coach goed kon gebruiken, maar ik wilde graag een coach die bij me zou passen en me zou begrijpen, ook vanuit persoonlijke ervaringen. Via een zoektocht op het internet kwam ik bij Evelien terecht, die ook een gratis consult aanbood. Ideaal omdat ik eerst graag kennis wilde maken om te zien of er een duidelijke klik was, voordat ik aan een traject wilde beginnen.

Hoe was je ervaring met de stresscoaching uiteindelijk

Evelien bleek voor mij een hele fijne coach! Ik voelde me begrepen en kreeg al heel snel en gedoseerd, ontzettend veel handvatten waardoor ik weer grip kreeg op het drukke leven.

Wat was het resultaat na het coachtraject?

Het resultaat is dat ik nu begrijp waar de ‘pijnpunten’ zitten en dat ik beter en sneller aanvoel als het wat veel wordt, zodat ik op tijd mijn rust kan pakken. Zo ben ik weer een leukere moeder, lievere vrouw en vrolijkere collega. Het is fijn om nog af en toe te kunnen praten over de dingen waar ik nog tegenaan loop en die dingen tijdig aan te pakken.

Aan wie zou je dit aanbevelen?

Ik beveel dit coachtraject aan aan iedere jonge, werkende moeder! Er spelen altijd zoveel dingen in het gezin en op het werk en het is gemakkelijk om jezelf te vergeten. Maar des te belangrijker om zelf ‘on track’ te blijven!

Wat is er verder nog leuk om te vertellen?

Evelien is een rustige en vrolijke coach en je voelt je snel op je gemak bij haar. Echt heel fijn!

Jolien

Moeder van 1, Loondienst (24 uur en spoeddiensten)

Welke twijfels had je van tevoren

Ik wilde aanvankelijk geen coach inschakelen, omdat ik dacht dat ik alles zelf wel op kon lossen en ik wilde er geen stempel op drukken. Diep van binnen wist ik dat ik overwerkt was, maar ik wilde hier niet aan toegeven. Ik schaamde voor het feit dat ik overwerkt was, en heb in het begin van het coachingstraject ook niemand ingelicht. Maar Evelien wist deze schaamte weg te halen en juist toen ik mensen ging inlichten over mijn situatie, kreeg ik zoveel meer begrip!

Hoe was je ervaring met de stresscoaching uiteindelijk

Meer dan goed. Evelien was een luisterend oor en ze kwam met praktische tips. Ik zag ontstressen als een eindpunt, en daar werkte ik naar toe. Maar Evelien heeft mij doen inzien dat ‘rust’ geen eindpunt is, maar een onderdeel van een levenslange weg. En juist toen ik dat ging inzien, ging het steeds beter.

Wat was het resultaat na het coachtraject?

Uiteindelijk ben ik gedurende zes maanden bij Evelien ‘in behandeling’ geweest en na 8 weken volledige rust, ben ik intussen weer helemaal aan het werk. Zonder Evelien en haar tips denk ik niet dat ik nu al gehad gestaan waar ik nu sta, en daar ben ik haar enorm dankbaar voor.

Aan wie zou je dit aanbevelen?

Aan elke werkende moeder die het gevoel heeft dat ze honderd ballen in de lucht moeten houden, en denkt dat dit normaal is. Dit is niet normaal. Er gaan ballen vallen, en dan kun je er maar beter op tijd bij zijn, zodat je zelf wat ballen kunt wegleggen. Evelien heeft me hierbij echt geholpen.

Wat is er verder nog leuk om te vertellen?

Zoals eerder gezegd schaamde ik me in het begin enorm dat ik uit de bocht gevlogen was. Niemand mocht dit weten en ik zou het allemaal wel alleen oplossen. Maar juist toen ik ging vertellen dat het niet zo goed ging, kreeg ik veel meer begrip. Ik kan nu vaker nee zeggen en beter mijn grenzen aangeven. En het belangrijkste – ik heb het niet alleen hoeven doen.

Yannicke van Anen

Moeder van 1, Loondienst (32 uur)

De kracht van samen is sterker, uiteindelijk doe je het alsnog zelf, maar de hulpmiddelen die Evelien aanreikt maken het makkelijker.

 Mirjam, moeder van 2, Loondienst (32 uur)

Welke twijfels had je van tevoren?

Ik twijfelde eerste over de prijs, omdat je geen fysiek product koopt is het niet tastbaar en dus weet je niet goed of dat geld het waard is. En ik twijfelde of ik het wel nodig had,  of dat ik het zelf wel kon oplossen. Ik vroeg me af of het wel met jou zou klikken en of je mij wel zou kunnen helpen. Of het de juiste weg was. Maar ik merkte dat de term stress en moeders mij wel triggerde en ik wilde voor mezelf en voor thuis meer in balans hebben.

Hoe was je ervaring met de stresscoaching uiteindelijk?

Heel waardevol. Ik vond het fijn dat je op een milde maar toch duidelijke manier zei dat ik overal mee moest stoppen omdat het teveel was geworden. Je kon mij heel duidelijk uitleggen waarom en wat er zou gebeuren als het zo doorging. Ook vond ik het heel fijn dat mijn man erbij betrokken werd. We moeten het immers wel samen redden. De vragenlijsten hebben mij goed geholpen met het zelfinzicht. Als coach vond ik je erg fijn omdat je goed luistert, je bent praktisch en hebt alles in het begin heel goed toepasbaar gemaakt. Het schrijven op een flip-over vond ik prettig, want daardoor zag ik het (letterlijk) beter voor me. En je liet me zelf oplossingen bedenken, zodat het voor mij echt werkt.

Wat was het resultaat na het coachtraject?

Ik ben zelf meer in balans. En als het even druk is dan weet ik beter hoe ik de balans weer snel terug krijg. Ik pas het nog niet altijd goed toe, maar weet nu hoe het moet. Je hebt me leren inzien dat ik zelf belangrijk ben en dat ik dit uitstraal naar de rest van mij gezin. Ik heb weer geleerd om te relativeren. Dit lukte tijdens de burn-out niet meer. Ik heb nu leren lummelen. En ik weet nu dat niks doen mag en fijn is en ook heel nuttig is om te herstellen.

Aan wie zou je dit aanbevelen?

Ik zou de mensen er zo uit kunnen pikken die dit nodig hebben. De vrouwen die altijd maar streng voor zichzelf zijn, de moeders met kinderen. Vrouwen die vaak zeggen ‘ik moet nog even’, maar als je die ‘evens’ allemaal optelt blijf je bezig. Vrouwen die via de bedrijfsarts aangeraden krijgen om een coach te gaan zoeken voor een stress coachtraject.

Wat is er verder nog leuk om te vertellen?

Ik vond het laagdrempelig. En je hebt lekkere thee! Ik merkte gelijk een klik. We hebben allebei 3 kinderen. Je laat merken dat jij ook geen perfecte moeder bent en benoemt de herkenning. Je geeft het gevoel dat alles vertelt mag worden. Ik vertrouw je. Ik vond het huiswerk in het begin erg fijn, alles kwam daardoor ‘open te liggen’. Ik had echt het gevoel dat ik later in het traject zelf de regisseur was en ik zelf verantwoordelijk was voor het verloop, maar dan wel met een goede begeleider. Ook vond ik het kader fijn, je vertelde dat ik na 6-8 weken wat minder vermoeid zou zijn en minder somber, dan wist ik een beetje waar ik aan toe was, en wist ik ook dat het echt wel beter ging worden. In een traject met Evelien staat niet van te voren vast wat we gaan doen, alles wordt aangepast op de persoon, zo heb ik het ervaren.

Ik vind Evelien een zeer professionele, begripvolle en daadkrachtige stresscoach die me heeft geholpen mezelf én de lol in alles weer terug te vinden.

Marion Wiemer

Moeder van 3, Zelfstandig ondernemer, VIA MIJ Managementsupport

Welke twijfels had je van tevoren?

Mijn zus kwam met jouw naam en dat voelde voor mij toen als de ‘grote oplossing’. Ik heb toen een afspraak met jou gemaakt en had eigenlijk geen twijfels vooraf om te komen. Ik verwachtte wat tips en handreikingen. Maar je hebt in dat gesprek echt mijn ogen geopend.

Ik vertelde mijn verhaal en we bespraken de uitslag van de vragenlijst en je vertelde dat ik overspannen was. Ik moest eerst veel rust nemen en vervolgens konden we pas aan de slag met alles waar ik mijn ‘hoofd’ voor nodig heb.

Je benoemde dat ik mij over 6 maanden heel anders zou voelen. Dit vond ik toen ontzettend lang klinken, maar ik wilde zo graag dat het beter met mij zou gaan dat ik dit er wel voor over had.

Hoe was je ervaring met de stresscoaching uiteindelijk?

Heel positief. Zoals ik al zei heb je echt mijn ogen geopend. Ik ben heel anders gaan kijken naar mijzelf en de mensen om mij heen. Ik vind het heel goed dat je zegt dat je eerst rust moet nemen, voordat we het probleem pas kunnen aanpakken. Echt even een pas op de plaats.

Ik vond het heel prettig dat je uitlegde dat overspanning vooral een fysiek probleem is en niet alleen maar mentaal. Want je gaat soms denken dat je psychisch niet in orde bent, maar het is dan zo fijn om te horen dat het echt lichamelijk is en niks over je mentale gezondheid zegt.

De gesprekken verliepen heel prettig. Je liet mij zelf met oplossingen komen. We  hebben samen gewerkt aan mijn herstel. Tijdens de gesprekken kwam ik dan vaak weer tot een nieuw inzicht. Dit kwam vooral door je manier van vragen. Op die manier help je mij relativeren, want dat lukt dan zelf gewoon niet meer.

De 6 maanden zijn echt voorbij gevlogen. Ik merkte in het begin veel ups en downs, maar na 3 maanden kwam er echt een stijgende lijn in mijn herstel. Het is alweer 8 maand geleden dat ik mij ziek heb gemeld en ik ben nu alweer een tijd aan het werk.

Wat was het resultaat na het coachtraject?

Ik heb gewoon weer vertrouwen in mijzelf en ik voel me energieker. Ik heb weer plezier in mijn werk, maar ook privé en bij sociale dingen.  Het relativeren lukt me weer veel beter en ik ben positiever. Over het algemeen ben ik relaxter en minder gestrest. Het lukt me weer om van de kleine dingen te genieten.

In het gezin merk ik ook dat we allemaal relaxt zijn. We kunnen meer genieten van elkaar.  We hebben weer zin om leuke dingen samen te ondernemen en de sfeer is beter.

Aan wie zou je dit aanbevelen?

Aan vrouwen die stress ervaren thuis en op het werk. Die ook een gezin naast hun werk hebben. Maar ook mensen die negatief over zichzelf denken. Je krijgt een andere blik en je krijgt meer waardering voor jezelf en je omgeving.

Wat is er verder nog leuk om te vertellen?

Ik vond het prettig om hier te komen. Je manier van werken is fijn en heel ontspannen. En is een prettige sfeer en ik kon voor mijn gevoel gewoon alles zeggen en uiten. Ik voelde mij niet geremd. Je laat ook veel uit mijzelf komen. Daar gaan we dan verder op in. Je bedenkt niet van te voren wat ik moet zeggen of moet doen. Dit kan helemaal uit mijzelf komen.

De gesprekken zijn ook heel gelijkwaardig. Je bent een prettig persoon. Het is fijn dat je ook moeder bent en dat je ook een gewoon mens bent. Dat je soms zelf ook vertelt hoe het bij jou gaat met je kinderen en er hangen bijvoorbeeld hier ook foto’s van je kinderen. Het voelt huiselijk en vertrouwd.

Iris Kemna

Moeder van 2, Leerkracht basisschool

Welke twijfels had je van tevoren?

Eigenlijk had ik geen twijfels. Ik had het voor mezelf vrij duidelijk dat het voor mij nodig was om ook met een buitenstaander erover te kunnen praten en tools aangereikt te krijgen.

Het was een zoektocht, waarbij ik van een long list naar een short list ben gegaan. Uiteindelijk kwam ik bij jou uit omdat je ook het gezinsleven betrekt en niet alleen het werkgedeelte tijdens het traject. Ik vond de kennismaking wel spannend. Na de zoektocht hoopte ik dat het goed voelde en ik mijn verhaal goed bij je kwijt kon.

Hoe was je ervaring met de stresscoaching uiteindelijk?

Die was positief. De opdrachten hebben me geholpen om er thuis nog eens over na te denken. Door het er met Evelien over te hebben kon ik er makkelijker thuis over praten met familie en vrienden. Het maakt dat een bepaalde angst of schaamte er deel niets meer was. Dat je het gevoel krijgt dat je het ‘mag’ bespreken.

Het traject heeft mij ook veel rust gegeven. Bijvoorbeeld ook de lijst met 50 activiteiten die ik moest bedenken. Die hangt nu nog op het prikbord. Die helpt nog steeds om tijdens de onrust weer in actie en uit je hoofd te komen.

Wat was het resultaat na het coachtraject?

Er is weer harmonie in het gezin. We doen meer samen en iedere dag neem ik bewust tijd voor leuke dingen met het gezin. Ik werk nu ook minder uren, wat rust geeft. Ik slaap nu weer goed. Veel spanning wat ik in mijn nek, schouders en rug had is nu weg.

Ik ben gevoeliger geworden voor de emoties van een ander (op een positieve manier). Ik voel me nu ook minder verantwoordelijk voor een ander. Ik kan beter mijn grenzen bewaken en waar mijn verantwoordelijkheid ophoud.

Aan wie zou je dit aanbevelen?

Aan mensen die open staan voor hulp. Het maakt eigenlijk niet uit of je wel of geen kinderen hebt. Als je vastloopt met jezelf. En als je een disbalans hebt in de combinatie van werk en privé. De kracht van samen is sterker, uiteindelijk doe je het alsnog zelf, maar de hulpmiddelen die Evelien aanreikt maken het makkelijker.

Wat is er verder nog leuk om te vertellen?

Niets bijzonders. Het voelt hier prettig, als thuis. Gewoon lekker theetje en een fijne stoel. Ik heb het gevoel dat hier alles mag, lachen, boos worden en huilen.

Mirjam

Moeder van 2, Loondienst (32 uur)

Laten we bellen

Ervaar je ook te veel stress of blijf je maar nadenken en met je werk bezig? Moet er iets veranderen, maar je weet niet wat en hoe? Stuur me een bericht en dan help ik je verder!

Follow Us
Werktijden

Ma – vr:  9.00 – 14.00 

Email

info@evaacoaching.nl

Adres (alleen op afspraak)

Weverstraat 2

7481 JZ Haaksbergen

 

Wil jij weer die rust ervaren in je hoofd én lijf?

Meld je dan aan voor mijn wekelijkse ontspan-tips per mail en ontvang ook mijn ebook 'van altijd 'AAN' naar rust en balans'.

Het is gelukt, je ontvangt het ebook in je mailbox (check ook even je spam).