Evelien| 35 |Moeder van 3 jongens | Vrouw |Psycholoog | & Stresscoach

Van overspannen en onzeker naar rust en plezier.

 

 

In 3 jaar tijd ging ik van relaxed op de bank, naar piekerend en afwezig tijdens het voorlezen van een verhaaltje aan de kinderen.

Door het moederschap, de onregelmatige diensten en altijd maar voor iedereen willen zorgen, werd mijn onzekerheid ineens uitvergroot. 

Waar ik eerder thuis echt tot rust kwam. En in het begin kon genieten van mijn gezin. Ging ik twijfelen aan mijzelf. Was ik wel geschikt als moeder? Was ik nog wel goed in mijn werk? Ik maakte stomme fouten, kreeg weinig werk uit mijn handen en werd vergeetachtig. Echt ontspannen lukte niet, er was thuis altijd werk te doen. En in plaats van écht ontspannen ging ik liever tv kijken of op social media. 

Uiteindelijk kreeg ik stressklachten. Ik werd somber, kreeg moeite met mijn ademhaling, druk op de borst, angsten, oorsuizen, schuldgevoel dat ik weer eens boos werd op de kinderen. Ik was constant in mijn hoofd bezig met mijn werk. Ik bleef binnen, ergerde me aan alles en iedereen en wilde vooral rust en alleen zijn. Ik schaamde me en voelde me een mislukkeling. Maar het kwartje ‘ik ben overspannen’, die viel maar niet.

Nog 2 weken en dan zouden we weer terug verhuizen naar Twente, om daar te bevallen en te beginnen aan een nieuwe baan. Met tranen in mijn ogen vertelde ik dat het niet meer ging. 

Vanaf die tijd heb ik veel geïnvesteerd in herstellen, lichamelijk en vervolgens mentaal. Ik heb me laten bijscholen tot coach en aangesloten bij het Centrum voor Stress en Burnout (CSR centrum). Hun visie komt precies overeen met hoe ik het heb ervaren. Je moet eerst lichamelijk herstellen van de stressklachten, voordat je mentaal aan de slag kan met een onderwerp als onzekerheid, gedachten/overtuigingen, je mindset en gedragspatronen. 

Dat maakt dat ik heel volledig coachtraject aanbied. Ik adviseer en leg je uit wat er in je lijf gebeurd. Zodat je snapt waarom het belangrijk is om te herstellen. En je gaat weerstand hebben, want het VOELT niet fijn om te moeten rusten. En daar coach ik je in. Ik weet zeker dat jij je gedrag in stand probeert te houden en daarom moedig ik je aan om goed te communiceren met je partner over wat je inzichten zijn en wat je wilt veranderen. Want samen moeten jullie de boel op de rit krijgen, dit hoef je niet alleen te doen.

En weet je… ik vind het fantastisch om dat te mogen doen! Je gaat namelijk veel sneller herstellen dan dat ik deed. Je gaat weer rust voelen in je lijf en genieten van je gezin. En daar gaat het me om. Bovenstaande gaat gepaard met veel flauwe humor, grapjes, hele concrete handvatten (zoals een dagplanning), soms wat buikpijn, maar vooral een boost van vertrouwen en duwtjes in de rug van mijn kant. 

“Evelien bleek voor mij een hele fijne coach!

Ik voelde me begrepen en kreeg al heel snel en gedoseerd, ontzettend veel handvatten waardoor ik weer grip kreeg op het drukke leven.”

Jolien, moeder en werkt 24 uur en spoeddiensten. 

Wat is typisch Evelien;

Mijn kop thee houd ik alleen vasthoud voor de warmte

Ik heb altijd en overal een mening over

Iets beginnen maar niet willen afmaken

Romantische komedies kijkt ik het liefst

Ik glimlach (te?) veel, heb het vaak niet eens door

Ben graag alleen

Koukleum

Nooit zin in mediteren en yoga 

Luister al 10 jaar dezelfde muziek

Verslaafd aan persoonlijke ontwikkelingsboeken

Bang voor alles, maar doe het toch

Liever lui dan moe

Zie altijd hoe het beter kan

Doorzetter

Houd van goede gesprekken

 

De kracht van samen is sterker, uiteindelijk doe je het alsnog zelf, maar de hulpmiddelen die Evelien aanreikt maken het makkelijker.

 Mirjam, moeder van 2, Loondienst (32 uur)

Laten we even bellen

Ervaar je ook te veel stress of blijf je maar nadenken en met je werk bezig? Moet er iets veranderen, maar je weet niet wat en hoe? Plan een gesprek in en dan help ik je graag verder!

Volg me op Social Media
Werktijden

Ma – vr:  9.00 – 14.00 

Email

info@evaacoaching.nl

Adres (alleen op afspraak)

Weverstraat 2

7481 JZ Haaksbergen

 

Wil jij weer die rust ervaren in je hoofd én lijf?

Meld je dan aan voor mijn wekelijkse ontspan-tips per mail en ontvang ook mijn ebook 'van altijd 'AAN' naar rust en balans'.

Het is gelukt, je ontvangt het ebook in je mailbox (check ook even je spam).