Stel je voor…

5

dat jij precies weet hoe jouw lichaam weer tot rust kan komen

5

dat je weet hoe jouw stresssysteem werkt

5

dat je een concreet plan in handen hebt om uit je overspanning of burn-out te komen

5

dat je goed voorbereid en met een fijn gevoel naar de gesprekken bij de bedrijfsarts en leidinggevende gaat

5

dat helder hebt wat jou energie geeft en wat jou leegzuigt

5

dat het woord ‘NEE’ je beste vriend is

5

dat je het leuk vindt om voor jezelf op te komen en je grenzen aan te geven, en natuurlijk lekker tijd voor jezelf gaat inplannen

5

dat je weet welk gedrag je in wil zetten om je werk goed te kunnen uitvoeren, met aandacht voor jezelf en het bedrijf

5

dat je me alle vragen kan stellen zodat je rustiger en vol vertrouwen weer terug kan keren in je werk.

Samen gaan we dit bereiken!

We gaan we samen intensief aan de slag

tijdens een stressreductie- of stressherstel-coachtraject.

Hoe gaan we te werk?

All inclusieve traject

Tijdens een stresscoachtraject gaan we samen aan de slag. Je krijgt individuele coaching in sessies van een uur, waarin we concreet en effectief aan de slag gaan.

We hebben eerst een korte telefonische intake, zodat we kunnen inschatten of dit traject geschikt is voor jou. Voorafgaand aan de eerste sessie ontvang je een vragenlijst. Op basis van de uitkomst van de intake en de vragenlijst stellen we vast of je overspannen of burned-out bent. Dan kunnen we inschatten hoe lang het traject zal duren. Je ontvangt een verslag van mij dat je, als je thuis blijft, ook kan meenemen naar je bedrijfsarts.

Het traject bestaat uit gemiddeld 10 sessies waarin we elkaar spreken bij mij in de praktijk. We onderhouden tussentijds contact via een beveiligde e-coachingomgeving, waarin je mij berichten kan sturen. Hierin ontvang je ook veel informatie en ondersteundende opdrachten. Mocht je graag via Skype gecoacht willen worden omdat je misschien verder weg of in het buitenland woont, dan is dat ook een optie.

In het traject gebruik ik de CSR-methode. Deze heeft 3 fases.

De eerste fase van het traject is vooral gericht op herstellen. Je stresssysteem is ontregeld en het is belangrijk dat je leert ontspannen en op te laden.

In de tweede fase ga je rustig aan actiever bezig en leer je technieken om goed te herstellen na activiteiten.

De derde fase is gericht op re-integratie en op het aanleren van belangrijke vaardigheden die je nodig hebt om niet weer in de overspanning of burn-out terecht te komen. Denk aan assertiviteit en nee kunnen zeggen.

Heb je interesse in een stresscoachtraject?

Wanneer blijkt dat dit traject bij je past, dan maken we een afspraak voor een eerste sessie. Dit kan al vrij snel na ons telefoongesprek. Omdat ik weet dat het belangrijk en fijn is om bij een burn-out snel terecht te kunnen, heb ik op korte termijn een plek voor je vrij.

Nog vragen of twijfels?

Ik wil er wel wat aan doen, maar heb met kinderen geen tijd om te rusten

Jij kan je leven zo inrichten als je zelf wilt. Jij bent hierin leidend; niet je werk, man of kinderen. Het is belangrijk om dit te snappen. Als jij denkt dat het niet mogelijk is om het rustiger aan te doen of om taken uit te besteden, dan is er weerstand tegen het uitbesteden van je taken of het nemen van rust. Dit kan komen door angst om iets uit handen te geven. Misschien komt het door perfectionisme (angst om te falen) of zit je gewoon in een comfortzone. Ik haal je hier direct uit tijdens de eerste paar sessies. Vaak gaat je man of partner in een van de eerste sessies mee en dan maken we een plan van aanpak om jou zoveel mogelijk vrij te plannen van taken en werk. Omdat jouw herstel een gezamenlijk ‘project’ wordt van jullie als gezin zal je zien dat er ineens veel mogelijk is. Ook als jij je niet ziek meldt van je werk, zal je zien dat er in overleg met je werkgever veel mogelijk is om (tijdelijk) minder te werken en zo te werken aan je herstel. I’ve got your back!

Ik vind een traject te duur

Investeren in jezelf is iets wat veel mensen moeilijk vinden. Je zou het liefst omrekenen hoeveel iets per uur kost en of dat het waard is. Maar een stresscoachtraject is een investering die je zo ontzettend veel op gaat leveren, dat het bijna niet in geld uit te drukken is. Laat staan in kosten per uur. Daarom doe ik dat ook niet. Je koopt bij mij resultaat: de terugkeer van rust in je leven. Dat je als gezond mens weer kan genieten van elke dag. Dat je weer de moeder kan zijn die je wilt zijn. Weer met rust, geduld en begrip voor je kinderen kan zorgen. Je een voorbeeld kan zijn, zodat je kinderen leren dat het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen. Zoiets waardevols kent geen prijs. Bovendien is het mogelijk om jouw werkgever te laten meebetalen. Vaak vergoeden ze zelfs het gehele traject. Een zieke werknemer kost al snel 250 euro per dag! Dit is dan ook een reden dat werkgevers vaak bereid zijn om mee te betalen aan een stresscoachtraject.

Druk zijn past gewoon bij mij

Soms lijkt het zo dat je het prettig vindt om altijd maar bezig en druk te zijn. Je voelt je gewenst en nodig. Dit kan een belangrijke waarde voor je zijn die je graag nastreeft. Echter heeft dit ook een keerzijde. Wanneer je niet genoeg rust of herstelt van al je activiteiten, ontstaan er ontregelingen in de huishouding van je stresshormonen. Met als gevolg dat je dus juist niet meer kan doen wat je belangrijk vindt. In een stresscoachtraject is het niet het doel om je persoonlijk te veranderen. Er is namelijk niks mis met hard werken. Je leert hoe je in jouw leven en met jouw persoonlijkheid herstelmomenten leert inbouwen, zodat je nog jaren op deze manier kan doorgaan.

Ik ben al een bij een coach/psycholoog geweest, daar had ik niks aan

Elke coach en psycholoog is anders. We hebben allemaal een andere manier van werken. Wat een belangrijke voorspeller is van een succesvol coachtraject is de klik tussen coach en klant. Hier hebben we de eerste sessie veel oog voor en dit bespreken we ook nadrukkelijk. Verder is mijn manier van werken anders dan die van de gemiddelde coach, omdat ik werk met een wetenschappelijk onderbouwde methode. Deze methode past vrijwel bij iedere klant, wanneer die mijn advies serieus opvolgt. Mocht de methode bij jou niet aanslaan, dan is er waarschijnlijk meer aan de hand en zal ik je doorsturen naar je huisarts.

EVAA Coaching

Ik ben Evelien Aarten en als psycholoog en stresscoach help ik jou te herstellen van je stressklachten, zodat jij je weer ontspannen en energiek gaat voelen.

 

Ik help je graag

  ○ Werkende moeder
  ○ Werkgever
  ○ Gratis
  ○ Blog

Contact

 

Weverstraat 2, 7481 JZ Haaksbergen

+31 6 33 651 654