Testimonial Iris

Welke twijfels had je van tevoren?

Mijn zus kwam met jouw naam en dat voelde voor mij toen als de ‘grote oplossing’. Ik heb toen een afspraak met jou gemaakt en had eigenlijk geen twijfels vooraf om te komen. Ik verwachtte wat tips en handreikingen. Maar je hebt in dat gesprek echt mijn ogen geopend.

Ik vertelde mijn verhaal en we bespraken de uitslag van de vragenlijst en je vertelde dat ik overspannen was. Ik moest eerst veel rust nemen en vervolgens konden we pas aan de slag met alles waar ik mijn ‘hoofd’ voor nodig heb.

Je benoemde dat ik mij over 6 maanden heel anders zou voelen. Dit vond ik toen ontzettend lang klinken, maar ik wilde zo graag dat het beter met mij zou gaan dat ik dit er wel voor over had.

Hoe was je ervaring met de stresscoaching uiteindelijk?

Heel positief. Zoals ik al zei heb je echt mijn ogen geopend. Ik ben heel anders gaan kijken naar mijzelf en de mensen om mij heen. Ik vind het heel goed dat je zegt dat je eerst rust moet nemen, voordat we het probleem pas kunnen aanpakken. Echt even een pas op de plaats.

Ik vond het heel prettig dat je uitlegde dat overspanning vooral een fysiek probleem is en niet alleen maar mentaal. Want je gaat soms denken dat je psychisch niet in orde bent, maar het is dan zo fijn om te horen dat het echt lichamelijk is en niks over je mentale gezondheid zegt.

De gesprekken verliepen heel prettig. Je liet mij zelf met oplossingen komen. We  hebben samen gewerkt aan mijn herstel. Tijdens de gesprekken kwam ik dan vaak weer tot een nieuw inzicht. Dit kwam vooral door je manier van vragen. Op die manier help je mij relativeren, want dat lukt dan zelf gewoon niet meer.

De 6 maanden zijn echt voorbij gevlogen. Ik merkte in het begin veel ups en downs, maar na 3 maanden kwam er echt een stijgende lijn in mijn herstel. Het is alweer 8 maand geleden dat ik mij ziek heb gemeld en ik ben nu alweer een tijd aan het werk.

Wat was het resultaat na het coachtraject?

Ik heb gewoon weer vertrouwen in mijzelf en ik voel me energieker. Ik heb weer plezier in mijn werk, maar ook privé en bij sociale dingen.  Het relativeren lukt me weer veel beter en ik ben positiever. Over het algemeen ben ik relaxter en minder gestrest. Het lukt me weer om van de kleine dingen te genieten.

In het gezin merk ik ook dat we allemaal relaxt zijn. We kunnen meer genieten van elkaar.  We hebben weer zin om leuke dingen samen te ondernemen en de sfeer is beter.

Aan wie zou je dit aanbevelen?

Aan vrouwen die stress ervaren thuis en op het werk. Die ook een gezin naast hun werk hebben. Maar ook mensen die negatief over zichzelf denken. Je krijgt een andere blik en je krijgt meer waardering voor jezelf en je omgeving.

Wat is er verder nog leuk om te vertellen?

Ik vond het prettig om hier te komen. Je manier van werken is fijn en heel ontspannen. En is een prettige sfeer en ik kon voor mijn gevoel gewoon alles zeggen en uiten. Ik voelde mij niet geremd. Je laat ook veel uit mijzelf komen. Daar gaan we dan verder op in. Je bedenkt niet van te voren wat ik moet zeggen of moet doen. Dit kan helemaal uit mijzelf komen.

De gesprekken zijn ook heel gelijkwaardig. Je bent een prettig persoon. Het is fijn dat je ook moeder bent en dat je ook een gewoon mens bent. Dat je soms zelf ook vertelt hoe het bij jou gaat met je kinderen en er hangen bijvoorbeeld hier ook foto’s van je kinderen. Het voelt huiselijk en vertrouwd.

Wil jij weer die rust ervaren in je hoofd én lijf?

Meld je dan aan voor mijn wekelijkse ontspan-tips per mail en ontvang ook mijn ebook 'van altijd 'AAN' naar rust en balans'.

Het is gelukt, je ontvangt het ebook in je mailbox (check ook even je spam).