Testimonial Mirjam

Welke twijfels had je van tevoren?

Eigenlijk had ik geen twijfels. Ik had het voor mezelf vrij duidelijk dat het voor mij nodig was om ook met een buitenstaander erover te kunnen praten en tools aangereikt te krijgen.

Het was een zoektocht, waarbij ik van een long list naar een short list ben gegaan. Uiteindelijk kwam ik bij jou uit omdat je ook het gezinsleven betrekt en niet alleen het werkgedeelte tijdens het traject. Ik vond de kennismaking wel spannend. Na de zoektocht hoopte ik dat het goed voelde en ik mijn verhaal goed bij je kwijt kon. 

Hoe was je ervaring met de stresscoaching uiteindelijk?

Die was positief. De opdrachten hebben me geholpen om er thuis nog eens over na te denken. Door het er met Evelien over te hebben kon ik er makkelijker thuis over praten met familie en vrienden. Het maakt dat een bepaalde angst of schaamte er deel niets meer was. Dat je het gevoel krijgt dat je het ‘mag’ bespreken.

Het traject heeft mij ook veel rust gegeven. Bijvoorbeeld ook de lijst met 50 activiteiten die ik moest bedenken. Die hangt nu nog op het prikbord. Die helpt nog steeds om tijdens de onrust weer in actie en uit je hoofd te komen. 

Wat was het resultaat na het coachtraject?

Er is weer harmonie in het gezin. We doen meer samen en iedere dag neem ik bewust tijd voor leuke dingen met het gezin. Ik werk nu ook minder uren, wat rust geeft. Ik slaap nu weer goed. Veel spanning wat ik in mijn nek, schouders en rug had is nu weg.

Ik ben gevoeliger geworden voor de emoties van een ander (op een positieve manier). Ik voel me nu ook minder verantwoordelijk voor een ander. Ik kan beter mijn grenzen bewaken en waar mijn verantwoordelijkheid ophoud. 

Aan wie zou je dit aanbevelen?

Aan mensen die open staan voor hulp. Het maakt eigenlijk niet uit of je wel of geen kinderen hebt. Als je vastloopt met jezelf. En als je een disbalans hebt in de combinatie van werk en privé. De kracht van samen is sterker, uiteindelijk doe je het alsnog zelf, maar de hulpmiddelen die Evelien aanreikt maken het makkelijker. 

Wat is er verder nog leuk om te vertellen?

Niets bijzonders. Het voelt hier prettig, als thuis. Gewoon lekker theetje en een fijne stoel. Ik heb het gevoel dat hier alles mag, lachen, boos worden en huilen. 

Mirjam, moeder van 2 kinderen