Ervaren je werknemers stressklachten?

Ik ben Evelien Aarten en als psycholoog en stresscoach leer ik je werknemers hoe ze hun stress kunnen managen zodat ze gezond en energiek blijven.

Uit het factsheet ‘Werkstress, burn-out en verzuim’ van het TNO blijkt dat 36 procent van het werkgerelateerde ziekteverzuim wordt veroorzaakt door werkstress. Dit kost de werkgever bakken met geld. Van de jonge werknemers tussen de 25 en 35 heeft 17 procent last van burn-out klachten.

Dit is niet slechts iets van deze tijd. Dat werknemers al vroeg te maken krijgen met burn-outklachten was waarschijnlijk al langer zo, maar er was eerder weinig inzicht in de reden voor verzuim. Dit inzicht is nu wél aanwezig, en het inspireert ons om te zorgen voor minder stress en méér werkplezier op de werkvloer. Want dit zal weer leiden tot minder verzuim.

Zorgen voor werkplezier is belangrijk, maar ook het herkennen van stress is essentieel. Het valt op dat stressklachten niet tijdig gesignaleerd worden door werknemers zelf, maar ook niet door hun collega’s of familieleden. Hierdoor bouwt het hersteltekort van de gestreste werknemer zich op, en deze roofbouw leidt tot chronische oververmoeidheid, overspanning of zelfs tot een burn-out.

Als Arbeid- en Organisatiepsycholoog en Coach zet ik graag mijn expertise in om in jullie organisatie het bewustzijn over stressmanagement naar een hoger plan te tillen.

Vraag informatie aan en kom NU in actie om burn-outs te voorkomen bij jullie werknemers.

Ik bied 1 op 1 coaching voor jouw werknemers

Wil je voorkomen dat je werknemers overspannen of burned-out raken, neem dan contact met mij op.

1 OP 1 COACHING voor werknemers

Ik loop in een traject van een aantal maanden mee als coach, adviseur en vertrouwenspersoon. De coaching is op maat, speciaal gericht op de individuele werknemer. Het traject focust zich op herstel, stressmanagement, het verhogen van de vitaliteit, het aanleren van nieuwe vaardigheden en, zo nodig, op begeleiding tijdens de re-integratie.

De werknemer leert tijdens het traject de vaardigheden die nodig zijn om duurzaam inzetbaar te blijven. Op verzoek schrijf ik een tussentijdse en eindevaluatie die je kunt toevoegen aan het werknemersdossier.

 

Stress op het werk is beroepsziekte nummer één. Meer dan 1 miljoen Nederlanders hebben last van burn-out klachten.

Voorkom dit bij werknemers en handel snel bij de eerste signalen.

Herken je een van de volgende stresssignalen bij je werknemers?

5

te lang bezig met taken

5

vaak en te lang overwerken

5

verzanden in details

5

uren bezig met onbelangrijke zaken

5

opstapeling van werk

5

moeite hebben met prioriteiten stellen

5

vermoeid overkomen

5

het niet meer overzien en fouten maken

5

emotioneel en onzeker gedrag

5

geen plezier meer in werk

Ik help graag de werkstress op de werkvloer samen aan te pakken.

Aangesloten bij

EVAA Coaching

Ik ben Evelien Aarten en als psycholoog en stresscoach help ik jou te herstellen van je stressklachten, zodat jij je weer ontspannen en energiek gaat voelen.

 

Ik help je graag

  ○ Werkende moeder
  ○ Werkgever
  ○ Gratis
  ○ Blog

Contact

 

Weverstraat 2, 7481 JZ Haaksbergen

+31 6 33 651 654